Scan pertama

Hi mommies, just nak tanya.. saya cek upt semalam naik double line last period 16/5, try pegi klinik td nak scan tau berapa weeks, tp nurse klinik tu kata dtg balik bila dah 12weeks. So saya mcm blur kejap , macam mana saya nak tau kandungan dah brp week skrg kalau tak scan dlu kan. Mommies ada penglaman tak bila waktu sesuai untuk first scan ??? Help please #scan #First_Baby #firs1stimemom

2 Balas

Blh kira sendiri dari last period tu utk anggaran minggu. Dktr xnk scan sbb terlalu awal & xnmpk apa2. Suggestion scan bila dh cecah 6w above.

kalau swasta xpernah tolak pt. sis g klinik lain la ckp nak confirmkan pregnant