Baby atas perut

Mommies nak tanya.. Saya 33 weeks skrg, and kerap rasa x selesa bahagian atas perut sebab baby selalu duduk area situ, dia x nak duduk bahagian bawah perut. Normal ke mcm tu?

3 Balas

Normal sis sbb awal lgi dia bru nk cari2 ruang. Sy haritu pun asyk tendang bahagian atas dgn tepi perut. Skrng dh week 36 nurse check dh elok kepala ke bawah

1y ago

sy alhmdulillah 32w...bgn2 tdo rasa dada(bwh breast) ni mcm ada sesuatu..nth kaki ke apa xtau la..tp rasa mcm menekan. .heee.

normal sis. saya macam tu jugak. tapi nak masuk 36 minggu baby dah kat bawah. dah boleh bernafas elok dah. kadang rasa macam ringan je perut bahagian atas ni

Mengeras ke sis? Mungkin baby stretching kot dalam perut. Bila due sis?

1y ago

due 24/7.. x mengeras.. baby aktif bergerak and boleh rasa baby ddk bahagian atas perut.. bahagian bawah perut terasa kosong.. kekdg, kena push baby suruh ddk bawah..