Baby mengeras

Saya dah 35 weeks. Perut selalu rasa mengeras. Duduk dah x selesa. Normal ke?#SeriusTanya #ingintahu #firstmom

7 Balas

normal mommy . klau mengeras tu brixton hicks kot . false contraction . mmg tgh dlm fasa tk selesa tu mommy . perhatikn juga kekerapan mengeras tu ya . klau kerap sgt selang bbrpe minit skli , better pergi check

sama dah mengeras aje..tapi hari tu ada keluar tanda darah..tapi takde contraction. sy tak pergi emergency. sebab darah tu sikit tu je. pastu xde contraction pun. so tunggu betul2 rasa contraction kerap takpe kan

3mo ago

baby active macam biasa. sy rasa sebab bukaan dah ada, cuma belum ada contraction. tp still alert dengan contraction. ni baru nak ada rasa..harap2 dipermudahkan..baru balik dari kampung, taknak warded kampung suami..tu sebab tahan diri dari pergi hosptal kt kampung suami

sy pun nk masuk 35w, dari 33w lagi duk mengeras, nk masuk 35w ni dia dtg dgn rase cramp mcm nk period tp kdg² je. risau jgk takut beranak awal haha

sy pon 35weeks jgk. perut mmg kerap mengeras. rasa tk selesa tp hadap je lah. pulak malam2 dia aktif. susah nk lena😂😅

34minggu sama juga macam sis kerap mengeras due date 6/08 🙂‍↔️ dalam hati mungkin hujung bulan 7

normal sis. sya juga mgalami bnda yg smaa. skrg dh 33w5d sis..

normal. saya pun sama. saya baring je rehat untuk kurangkan keras tu.

3mo ago

awak due bila ye? risau jugak nanti keluar awal ke.