Positive GBS

Hi Mommies! Nak tanya.. mostly mommy yg ada GBS time pregnant, baby kena tahan wad ke lepas bersalin nnti? And normally berapa lama bby kena tahan wad?

11 Balas

Sy dpt detect gbs sebelum bsalin..jadi seminggu sy kena mkn ubat antibiotik..dan induce sbb air ketuban dh leaking masa 36w lg..selepas bsalin hanya baby je kena tahan nicu selama 3 hari..sy boleh balik rumah..wad penuh jd doktor suruh balik saja..air susu pon xada lg,nurse bg baby minum susu formula dlu..

1mo ago

Nk tanya lepas dia balik, awak bg susu badan mcm biasa ke?