EBM mother

Hi mommies! Nak tanya mommies pam susu sampai anak umur berapa? Saya masih pam susu, anak umur 1 tahun 3 bulan.

2 Balas

Anak saya 2y5m. Saya stop pump masa anak 1y4m. Saya bekalkan full cream milk untuk anak. Malam hari dan hari saya cuti, anak DF. Journey nak stop pump pun tak mudah untuk saya. Saya dah tak bawa pump pergi office. Saya marmet je. 2x kena bengkak susu walaupun saya dah kurangkan jadual marmet. Sekarang dah okay

3mo ago

Yup. Itu pun sampai 1y6m je. Lepas tu dah takde bekalkan susu. Malam hari baru anak minum susu (DF). Saya lebihkan bekal makanan untuk anak. 2x main meal, 2x snacking.