Leaking and perut raaa berat dan senak

Hi mommies. Nak tanya, mcm mana nak tahu kita leaking? Sbb saya rasa basah tp rasa mcm bukan urine. Ke saya berpeluh? Saya confused lah. Saya baru 22weeks so risau sgt. Sebelum ni asik spotting. Ni dah takde spotting, lain pula. Satu lg, mmg perut selalu rasa berat ke? And senak? #firstbaby #pleasehelp

9 Balas

leaking atau pecah ketuban panggilan lain dia keluar cecair jernih mcm air dari vagina kita. Keluarnya laju sbb dia tidak likat mcm keputihan. Dia mcm air dan kita x control dia mcm air kencing. Dia tiba2 turun sendiri. Tanda2 bersalin. Kne terus ke hospital cepat. Ya makin bertambah minggu baby makin besar dan memenuhi ruangan perut. Organ2 perut dan usus semua tertolak ke atas semuanya semakin sempit. Apatah lg lps mkn perut mudah berangin menambahkan lg rasa mcm penuh senak tu

Dulu saya leaking rasa something keluar dekat bawah. Keluar laju macam kencing tapi dekat bahagian vagina, bukan saluran kencing. Dapat rasa beza tempat keluar dan dapat rasa keluar tu. Kalau asyik basah, pergi hospital dan check betul ke leaking.

8mo ago

Tapi saya leaking tu waktu dah nak beranak week 39, bukan week 20+

Update dr saya yg tanya soalan. Saya pegi klinik and doctor kata air ketuban okay je semua. Dia kata yg basah tu maybe discharge yg watery. And basah tu 2 hari je lps tu okay dah. Thank youu semua tolong jawab. Sgt membantu 🫰🏻

Contoh leaking… keluar air dari vagina.. tiada bau …ada org leaking sikit2 ada org leaking secara bnyak… if ada ciri2 tu sila ke hosp.. kalau peluh bukan keluar dari vagina.. peluh just kt peha je…

8mo ago

betul . adik ipar sy leaking ketuban boco .

pakai pad or pantyliner. if pad awak lembab mean leaking. kalau leaking segera ke hospital. bahaya ya

Kalau awak risau p scan utk tahu berapa byk air ketuban yg ada..tu je cara utk tahu leaking ke x..

Pakai pad dan terus pergi hospital.. bnyak kn berdoaaa

cek doc sis . kalau rase lain .

any update? dh pergi klinik?