TUKAR SUSU BABY

hi mommies. nak tanya mcm mana korang tukar susu anak ya? macam saya nak tukar Dugro ke Fernleaf. ada orang kata kena bagi gilir2 dulu.

1 Balas

kalau sy,terus bg ja susu. sy monitor 2 - 3 hari utk tengok susu sesuai atau tak. sy tak akan teruskan bg susu jenama tersebut apabila baby berak terlalu cair,sembelit atau kerap kembung perut. anak 1st minum lactogen,umur setahun lebih sy tukar dugro sebab kadang² stok kedai terdekat selalu habis. Alhamdulillah,anak sy serasi dgn susu dugro sampai la umur 5 tahun. anak 2nd pun minum lactogen. sy tukar dugro umur 2th lebih,sembelit pula. sy tukar balik lactogen dan stok susu utk sebulan di rumah. anak 3rd minum lactogen. mula2 ok,tp sebulan lepas tu sembelit. sy tukar dupro,sampai sekarang masih guna dan serasi

8mo ago

okay faham thankyou ❤️