bersalin anak kedua atau ketiga

hi mommies. nak tanya la. org kata sapa yg pernah bersalin, so kalau nak bersalin kali kedua or ketiga dia jadi lg mudah. betul ke? logic ke? ke cam takde kena mengena??? 😅

7 Balas

tak ada kena mengena rasanya. sedangkan setiap pregnancy tu pun dah lain2. apatah lagi nak bersalin. mungkin rasa mudah sebab dah ada pengalaman. jadi banyak benda dah bersedia berbanding first time yang masa tu tak ada pengalaman lagi.