Scan baby

Hi mommies nak tanya la ada tak yang firstmom tak scan jantina / detail scan di swasta sampai nak dekat bersalin tapi teringin sangat nak tahu baby girl or baby boy mcm saya ? Boleh tak share macam mana nak tahu if baby boy or baby girl ? Saya dah 32w tak pernah sekali pun scan atas sebab suami dengar kata makbapak nya jangan scan tapi saya sebagai ibu kepada anak saya mestilah saya nak tahu & merasai pengalaman ni 😢 #firstmom #seriusnanya

17 Balas

time rutin bulanan if check kat kkia boleh je tanya kat dktor time scan,32 minggu dh jelas sangat klu scan wlupn 2d je,x perlu la bgtau in laws pun dah scan,tu hak sendiri kot yg penting puas hati kita

Pegi je sis. Elok details scan tapi sis dh 32w mcm dh lambat nk details scan.. tapi bolehhhh jee g scan. Sbb org tua2 ni kuno nauuu

kk kan ada scan, knp tak tanya ? awk tak checkup kat kk ke ? sbb kk mmg akan buat scan detail dan bgtau gender kalau kita tanyaa

2y ago

kk akan scan 20w untuk detail scan lepastu scan lg 28w. awk boleh tanya doc untuk tgok gender terus. doc kk ni kalau kita tak tanya dia pon scan mana yg perlu je

detail scan boleh buat sekali dgn jantina. penting detail scan sbb kita nak tau ada apa apa masalah tak kat baby

Pergi je scan mummy, dah scan tu jangan tunjuk mana mana, buat simpan sendiri je. Saya begitu lahhh

klau suami saya.. dia yg beria nak tahu jantina.. pergi scan hari2 pun xpe.. dia yg excited

Biasa doktor akan bagitau jantina baby masa pregnant 5 month