Sharepengalaman

Hi mommies. Just nak tanya.. Kalau waktu preg kta kena kencing manis apa prlu kta buat and sepanjang preg tiada alahan.. Rasa nak makan sentiasa. Kandungan skrg masih awal lagi dlm 14 weeks. Boleh share pengalaman mommies2 yg ada alami kencing manis? Sbb ni anak 1st.. Thankyou❤️

1 Balas

Kne jge mkn..(bole google info tntg gdm diet) Stop gula..bnyk minum air kosong..(at least 3L per day) mkn ikut time n stop mkn berat sebelum pkul 8.. Sy pn kne gdm on diet control.. Kne buat bsp sebulan sekali..