Ubat tak cukup

Hello mommies, nak tanya. Kalau ubat KK kasi tak cukup sampai next appointment, macam mana ya? Boleh ke mintak lagi atau kena beli sendiri kat pharmacy? Kalau nak mintak lagi kat KK macam mana caranya? Saya makan new obimin. Saya kira tak cukup 4 tablet sampai next appointment saya dengan KK. Mintak nasihat mommies semua, thank youu ❤️

6 Balas

kalau saya hbiskan je dlu yg lama.. nanti checkup cakap ubat dah habis lepastu bagi tahu nurse kata ubat yang diorang bagi tu tak cukup sampai next app 😊ada nurse dia suruh beli sendiri dekat farmasi ada nurse yang bagi je lebih... nak senang sis beli je sendiri dekat farmasi nanti tanya nurse ubat² yang boleh beli dekat farmasi sebab kuantiti lebih banyak dari yang kk bagi 😊kalau saya beli folic asid jenama blackmore khas untuk ibu preggy

bolee rasany pergi balek ke kk n jumpa nurse yang handle kita tuu n mintak ubat lebih..Saya tiapkali appointment memang akan mintak ubat untuk sebulan terus,sampai tarikh next appointment jadi xad putus ubat..

sy mse appt lupa minta ubat ..selang sehari , sy pg kk sndri trus ..mintk dgn misi. tp mse pg tu jgn time dia tgh busy ..dtg wktu ptg .. time tu misi da free sikit .

boleh tanya dkt nurse yg sllu kita jumpa & bgtau masalah kita. sepatutnya boleh dpt nnti dia akan ambikkan dr farmasi

boleh minta dgn nurse rasa nya klau tak cukup ckp trus sis

bole refer pada nurse