Pakej ibu berpantang

hi mommies, nak tanya kalau first mom ni perlu ke ambil pakej ibu berpantang ? sy dilema sebab harga pakej berpantang kat tmpt sy mahal sgt, sy berpantang nt tinggal dgn family. mak suruh ambil jugak pakej tu cuma sy kesian dgn suami sebab kos dia balik ke sini pun dh nak cecah brpa dh. atau sy ambil tukang urut je ? bole ke tu. #firstmom

21 Balas

sye amek pakej pantg smggu.. CL just urut ibu & mndikan anak siap tunku.. hrga dlm 1k+.. For me, better ambil.. walaupun awak stay ngn fmily, x bley expect dyorg bley tlg awak 24 jam.. nak2 plak mak da suruh amek kn.. so amek je la ikut pakej & kmampuan awak.. bpantg nie stress awak.. amek la seberapa byk bantuan yg awak bley..CL sgt mbantu

tak perlu pun. mak dah boleh tolong masak. kalau tak nak susahkan mak, cakap just masak je macam biasa. makan macam biasa, cuma avoid apa2 yg awak alah. cuma upah tukang urut, seeloknya yg boleh tungkukan sekali. then belajar cara bertungku yg betul dengan dia, lain2 kali boleh bertungku sendiri.

ambik urut shj utk 2 3 hari pun okay. sy stay kajang pantang kt sini dulu smggu dua, 3 hari punya pakej urut + masak + urus anak skli dlm 450 skli transport. dpt urut je pun okay sbb if dpt yg dia urut lancar susu n badan tu mmg mmbntu sgt bg susu x tersumbat n produce susu lg cpt.

Saya pun amik pakej pantang jugak. Tapi bukan sekali masak lah. Saya amik yang daily visit 2 jam je. Tak stay in. Sebab stay in agak pricey. Boleh try survey harga Summayah Anggun Confiment atau Suri Cinta Confiment. Banyak lagi sebenarnya. Boleh cari dari FB atau IG

Boleh ambil tukang urut sahaja (tolong urut, lancarkan susu, sapu param pilis tapel, bertungku dan berbengkung). Biasanya 3 hari dah memadai. Itupun kalau ada orang yang akan masakkan mandian herba, uruskan bayi, masak lauk berpantang.

macam saya dulu anak first duduk Ngan mak, tapi rasanya berbaloi juga ambil pakej yang daily. at least dia mandikan kita dan baby, urut Dll. masak saya minta suami Aje. nak jimat kos hehe

Klu sy jd sis, dgn sendiri x cukup bajet sy mmg x ambl. Ok ja klu x urut, dont worry bdan ok ja. Paling penting jgn mkn/mnum sejuk ja msa pantang k. Jgn stress2

kalau sy ambik pakej untuk berurut je.. untuk lauk2 boleh masak sendiri kalau sis larat .buat yg bakar2 je..

Kalau ada rezeki amik je. Sbb membantu sgt, mak kita kdg2 dah xlarat..sy pun xamik lama.. seminggu je..

ikut kemampuan awak je. tgok pakej2 yg awak rasa berbaloi kalau nk ambil.