Air ketuban tinggal 9.

hi mommies, nak tanya kalau air ketuban tinggal 9 masih ok lagi ke tu ? sy bru 34 minggu. minggu lps scan kat kk 11 lps tu tdi scan kt swasta hri ni tinggal 9. baby msih aktif mcm biasa #firstmom

13 Balas

dr. kata apa?, sbb saya mcm tuh dulu, air ketuban jadi 8, anak pun kick slow, terus dr. suruh p hosp. , n p hosp. turun 7, check ctg pun tak cun, auto kena czer hari tuh juga. tambah ayat dr. kata 50-50, dia cuba sebaik mungkin, lagi la cuak. dgn air ketuban takda keluar apa, tiba drop. so awak better check balik tny mcm mana. saya ni bila org cita mcm tuh, auto ingat kenangan dulu, sampai skrg fobia gila.

2w ago

dr kt swasta ckp msih range ok lgi. dia tkda suruh p hsptl ke apa cuma sy la risau.

Jika bawah 10 lebih baik ke hospital. Sy sendiri anak ke 6 air ketuban 3 lebih. Bersalin masa doktor nk pecah kan dah 0. Tanpa air ketuban sy bersalin ank no6. Pedih yg amat bawah. Kering kan. Ank pula kena on antibiotik, risaukan jangkitan kuman sbb dah termakan najis. Jantung pun laju. Lebih baik ke PAC terus.

checkup siang td..doc ckp air ketuban sy xbyk...9/10 je dia ckp..suh pantau pgerakan bby..36w...dia pesan kalau ad ctraction atau tanda2 bsalin trus g spital..Sbb bby mmg da trun dok bawah betul...takut sy bslin awal

sy sblom ni ad patience yg check dkt kk air ketuban dy 9 then dr kk bt surat suruh refer dgn hospital. I xsure dy brpa week masa tu dtg ctg perut. klau boleh tu baik refer ja la daqi dok menurun.

Kalau 34 weeks air ketuban normal sepatutnya 16 awak. Kalau 9 tu biasanya akhir kehamilan. Ni doktor sy bagitahu. Sy checkup swasta.

kena tunggu nanti scan kat kk plk tu berapa klau tinggal sampai 5 mcm sy terus doc suh admit wad & beranak awal

sy scan 28week tgal 9,lpastu scan mse 37week tgal 7 trus emegncy czer...awk kena sntiasa pantau tau sis...

sy plak masa scan 28week ktuban tgal 9 je..lpastu 37week ktuban tgal 7...trus induce kena bsalin awl...

Doctor ckp apa? Klu dh ada problem confirm doctor tu dh ckp tp klu doctor xde ckp apa2, ok je.