6weeks pregnant

hello mommies. nak tanya kalau 6week dah boleh scan ke ? tak sabar la hehe siapa yang dah scan untuk 6week?

12 Balas

boleh sis..kat klinik swasta, kalau kat kk kena ade appoinment.. sy scan masa usia kandungan 4w..doc kata slalu susah nk nmpk kalau awal lg.. alhamdulillah rezeki sy kantung nampak walau kecil je..

Boleh je nk g scan.. Tp biasa nye kne repeat.. Tu je hihi.. Tp.. Kalau doc ckp xnmpk ke apa jgn la sedih.. Sbb sememangnya scan ni dalam 7 weeks ke atas.. Mind set kne ubah sikit..

Mesti la boleh sis. Pegi je kat klinik swasta. Diorg akan scan. Klu 6weeks ni biasa nmpk kantung (IUGS) je. Janin kurg nampak. Nnt perlu repeat scan in 2 weeks time

Saya scan 5 weeks. Alhamdulillah nmpk kantung. Dr suruh repeat 7 weeks nnt kalau nk dgr heartbeat.. so klau nak scan 6week boleh je 😊

1st scan sy masa 5 weeks utk confirm pregnancy, nampak kantung je tak nampak baby so doctor repeat masa 8 weeks baru nampak baby.

2y ago

Hi sis. Kalau 8 week baby dah berapa cm tuu ye? Saya nextweek baru nak scan untuk 8week punya 😂 excitedd

Boleh scan sy scan 6weeks3day scan dari bawah jelas sgt nampak heartbeat baby. Kalau dari atas nampak dot kecik je

sy scan 6w dah nmpk kntung n janin wth heartbeat 💗 tpi sy suggest tggu 8w above

bolehh mummy cuba je if nk lg bgus 7weeks nty nampak kantung dan jantung baby 🥰

Saya scan dah nampak kantung je . Doktor suruh g kk terus sebulan lagi

sy dah scan tp belom nmpak ape 2 , tggu 1/2 mnggu lg scan balik