Pregnant 8 week tapi scan baru 6 week

Hello mommy semua.. ada tak yg ada pengalaman sepatutnya kandungan dah masuk 8week.. tapi bila jumpa doc & scan masi 6week? Ada yang pernah mengalami? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

saya pon sama.. lambat lebih kurang 2 minggu jugak.. doc ckp.. masih terlalu awal untuk doc ckp apa2.. tambah lg.. setiap individu berbeza.. kiraan dari first period tu doc ckp kajian berdasarkan majoriti.. maybe kita golongan yg minoriti

Beza seminggu dua tu Normal je doctor pnh bgtau.. sbb weeks pregnancy dikira dri first kita period.. first period of course lah kita tak pregnant lg kan.. jd plus minus disitu..

tu normal sis. kita pon tak thu bila persenyawaan berlaku. sya first scan dulu pun mcm tu. ikutkan tarikh last period dh 8 minggu 3 hari. tp bila scan 6minggu 2 hari.

beza 2 minggu tu normal..