Cramp halus

Hi mommies. Nak tanya if pregnant 9-10 weeks mmg kerap cramp ke? Dia sangat mild bukan cramp teruk macam nak period tu. Dia sikit2 je kadang2 rasa. Tapi macam hari2. Selalu sedapkan hati cakap rahim nak mengembang with the baby kan. No bleeding/spotting. Tapi tula risau jugak. Next appointment kk hari selasa ni, rasa lama pulak 🫠😭

4 Balas

Sye pun jenis cramp wak. Especially bangun tidur kadang dah terbiasa mengeliat. Terus cramp kat bawah perut tu. Fuh time tu sakit gile rase die. Takut jugak if anything happen. Tapi after tengok scan beza mnggu ke 7 dan mnggu ke 11. Mmg ketara perubahan size rahim membesar. Insyaallah xde ape tu. Mmg proses rahim sedang mmbesar.

memerlukan jawapan jugak. sebab rasa benda yang sama. no bleed/spotting too . risau.

2y ago

Xde ape sis, sye alami benda yg same. X de spotting n bleed pun. Tapi mmg ketara kalau pegi scan. Sye checkup swasta sis, jadi mmg dr akan scan. Boleh nampak perubahan size rahim dan kantung tu. Dari bulat je skrg da mcm bentuk U yg besar

sis try bile nk bangun slow2 je.. pusing badan pon slow2..

kurang kalsium tu sis. minum susu.