Anak mula tumbuh gigi. Apa nak buat?

Hi mommies. Nak tanya if anak dah mula tumbuh gigi, apa steps pertama yang perlu dibuat ya. Maksudnya kena terus jumpa doktor gigi ke atau tunggu next appointment KK je, so nurse KK akan checkkan ke macam mana. Sebab saya baca2 macam kena jumpa doktor gigi..betul ke mommies.

2 Balas

Pkai tooth brush utk baby cmni yunk..bleh brus gigi 2 batang baby tu dgn lidah n lelangit n side dlm pipi baby skali..brus ni lembut x cederakan gusi baby..

4y ago

Oh yang ni ke hehe ok terima kasih nanti saya cuba cari..☺️