Ingin tahu

Hi mommies nak tanya , dsbbkan saya tak pernah rasa sembelit juga senggugut . Saya nak tau btl ke apa yg saya rsa skrng ni adalah sembelit . 2 hari lalu saya test naik double line tapi samar . Baru ingat brpa hari tu rasa tak sedap perut kdng mula dari kiri , pastu sakit mmulas2 kdng smpai berpeluh . Pastu masuk tandas , agak susah nak mmbuang tapi ada la skit . Pastu dah ok . Perut sakit dlm 2, 3 mnit mcm tu je .. kdng sehari 2 , 3 kali sakit ..normal ke ? #firstmominshaallah

Ingin tahu
2 Balas

biasenya untuk check , awal pagi bangun pagi tu sebelum buang air kecil terus amek test .. kalau samar2 mcm ni rasenya dah ada .. sebab saya anak 1st pon test samar mcm ni .. 3/4 week pg check kk sahkan , atau pergi swasta sahkan .. mudah2an ada rezeki awak 😊

2y ago

hehehe baik sis. pagi nnti cuba lagi buat . . ikutkan tarikh awl last priod skrng dah 8w . in shaallah minggu depan saya jumpa doc . . aamiin3 yaa rabbal al aamiin. tq sis

tahniah sis...positif tu. saya awal² pun sembelit..line samar² mcm tu,tunggu lg 2w line dua² akn terang. banyakan rehat jgn buat kerja berat.

2y ago

alhamdulillah 🤲 kalau betul ..saya akan jaga baik2 kandungan ini 🥰 terima kasih awak