Iron supplement

Hi mommies, nak tanya bila makan ubat iron ni mmg loya ke? Ada tips tak nk hilangkan loya tu? Saya pulak jenis takpndai mkn ubat, so kena bukak capsule ubat tu campur air🥴Saya makan loya setengah hari #firstbaby

Iron supplement
34 Balas

ini iberet folic 500 bkn kapsul pil.. cuba nie tak pun tanye doc kk boleh tuka ubt tak...

Puan try makan ubat nie dengan jus buah,saya pun macam² selalu loya bila makan ubat nie

saya makan waktu malam...sblm tidur..ini yg nurse saran kan spy xpening2 katanya

nak mkn ubatu tu...minum dgn air jus oren bgs agar tak ada loya..

cba tekan ubt ni dgn air jus@sunquick mgkin hlg rsa loya..

Sy dlu mkn ubat nie je trus muntah.. Last2 tukar ubat lain

Alhamdulillah sy x loya. Adik sy dia ckp loya mkn ubt ni.

makan sebelum tdo dengan air sunquick ..

Saya mkn pun muntah. Nurse bagi obimin

saya makan ubat ini tak loye ok