Sebelum keluar wad kene buang air besar

Hi mommies, nak tanya betul ke sy dengar org ramai cakap. Sebelum kita nak discharge wad lepas bersalin tu, doc akan tanya kita dah buang air besar ke belum ? Selagi tak buang air besar, dia tak bagi keluar. Betul ke ?

1 Balas

Tak pasti. Rasanya bergantung pada kaedah bersalin dan tahap kesihatan ibu ketika itu. Macam saya bersalin tengah hari, doktor ada pesan pada suami untuk pantau saya buang air besar dalam masa 24 jam lepas bersalin. Saya pun tak pasti kenapa sebab lepas bersalin tu terus knocked out😂 Saya minta ubat tido sebab penat sangat. Alhamdulillah malam tu baru buang air besar BTW, bersalin normal + episiotomy (2nd degree tear.