Baby BF Cirit Birit

Hi mommies nak tanya baby fully bf possible untuk cirit birit? Kalau possible macam mana texture dia yer? Dan apa penyebab dia?

4 Balas

Possible, tngk kalau teksture popoo dia cair sgt mcm air then anak meragam or x selesa. Penyebab dia pada cara pemakanan ibu, biasanya klu ibu makan makanan pedas atau apa2 makanan yg mgkn anak x serasi tu sbb apa yg kita makan tu anak minum dalam susu badan kita..

Ya, baby saya cirit birit lebih 5x sehari Saya bawa ke klinik, tapi doc cakapnxde ubat..lagi pun baby tak meragam, perut pun x keras

Possible jugak. Tgok u pemakana n minuman. Cth baby i kena sakit perut n cirit birit kalau i makan kacang tanah n minum vitagen.

Normal tu. Najis cair, najis warna mustard, penyusuan ok, baby ceria, perut lembut, normal. Pengalaman anak saya