Bersalin di Hospital Kuala Lumpur

Hi mommies.. nak tanya.. ade mommies yg bersalin di HKL x? HKL bole bawak luggage tarik tu x ye? Due sy bulan 12.. nak start kemas² brg dah.. rasa mcm senang kalau bwk luggage..

4 Balas

saya bersalin hkl. tak perlu bwk brg byk pun. bwk beg tepi & satu bag balik kg yg kecil dah cukup. bag boleh letak dlm locker. 1. ic, buku pink 2. botol air / cawan (tumbler is better senang) 3. towel mommy 4. minyak utk mommy lepas bersalin boleh sapu kt kepala kalau pening. 5. stokin (beli mcm stokin bola is better) 6. pampers baby 7. pad mommy 8. panties & bra 9. toiletries 10. bantal kecik nak susukan anak senang 11. power bank & cable 12. baju baby & mommy utk discharge 13. biskut, kurma & air nestum or milo utk tenaga. 14. bengkung (bagi saya penting utk yg bersalin normal) 15. sudu, garfu & tupperware (in case nak mkn apa2 masa visitor dtg) 16. wet tissue & tisu biasa mommy 17. wipes tissue baby 18. baby oil ok tu je paling penting mommy

Saya IOL , jadi mmg bawa luggage bag sbb tau akan lama di wad. Ahad cek in, Jumaat cek out. kat luggage letak semua benda keperluan. 2 goodies bag daripada hospital pun dlm luggage bag. Pergi 1 bag, balik pun 1 bag. Senang suami, guard dan nurse bawakan bag. Tapi saya bukan di HKL.

Luggage nnt nk kena amik baranh tak susah ke sbb kena tunduk2 atau angkat atas katil?

Boleh je takde masalah. Ikut kelesaan puan!