Anak minum melebihi sepatutnya , adakah normal atau tidak ?

Hi mommies , nak tanya adakah normal kalau anak saya 3 bulan dah minum byk smpai 4oz atau 5oz setiap sejam setengah atau 2 jam? Anak saya fully breastfeed dan saya epmom. Biasanya sukatan hanya 3oz saja kan? Anak saya naik berat yang mendadak. Tembam sgt sekarang tpi kalau tk bagi meragam 😅.

2 Balas

tak normal. nanti baby demand lebih, ibu pulak tak sempat kejar demand baby.

11mo ago

Maaf, salah info awak ni. Demand baby sentiasa berubah. Antara faktor demand anak berubah: - Nursing strike - Mental leap - Growth Spurt - Getting sick - Tooth eruption Dapatkan info daripada sumber yang betul ya.