Bentuk kantung (6w4d)

Hi mommies, nak tanya ada tak mommies lain yang sama case macam saya? Bentuk kantung tak bulat tapi lonjong… dr tak cakap apa2 tapi saya overthink.. #firstmom #firstbaby #ingintahu

Bentuk kantung (6w4d)
12 Balas

kantung sy pun tak bulat awk. tpi alhamdullilah doktor ckp janin dan heartbeat semua okey. msa ni scan kali kedua msa 9W tpi bila scan nmpk saiz janin bru 8W5D. last scan hri tu msa 13W. pun sma janin nmpk mcm bru 12W5D. sbb period sy mmg irregular. skrg sy dah 15W6D. Awk jgn fkir banyk sngt tau. keep positif kn dri. yg penting awk jga diri dan kandungan elok2😊

Sy punya kantung pun 7w diaa macam bentuk C, tak bulat. Doc kta macam ada fibroid tapi dia kata dia pun tak tahu sbb tak nampak clear bende tu. Tapi alhamdulillah baby sihat je awak. Skrg dah 11w

Memang xbulat sebab kita baring sis..😅sy pernah tanya dr kenapa xbulat..normal sbb perut leper masa baring..🤭lgpun masa awal2 pregnant baby xfull..so kantung byk ruang..jd la mcmtu

Kan sis sebab orang selalu cakap kalau kantung bulat je kandungan okay..kita yg kantung tak bulat nie selalu overthinking bila orang cakap macam tu bila pregnant balik sbb sblm nie gugur😥

ada..sy dulu kantung 6 weeks mcmni juga lonjong lahir baby boy,ada cakap bentuk bulat lagi bagus tp pgalaman sy first prgnancy kantung bulat gugur..

Sy pun awal scan kantung bentuk macam sis. Sy tanya doc dia cakap sebab waktu dia scan tu dia tekan ke dalam sikit perut sebab tu kantung jadi lonjong gitu😅

Normal je dear. All my 4 pregnancies semua macam ni. Kantung je tu dear. Macam2 bentuk ada so dont worry ya. Enjoy your pregnancy ☺️

1y ago

Tq sudi jawab 🥰 lega bila ada mommies yang alami benda same

hai boleh update ke kandungan awak sekarang okay tak? sbb td saya pn 9week scan kantung tak bulat. doc tak ckp apa2, cuma ada rasa risau mcm mana awk risau tu.

1y ago

Hai awak, saya post soalan ni masa saya 6w skrg saya dh 14w.. alhamdulillah tk ada apa2 baby pun membesar dgn baik. Mommy tak perlu risau dan stres ya. Semuanya akan baik2 sahaja 😊

Saya 7w camni, pulak tu mcm bentuk water droplet, bujur & tajam di hujung🤣 tp yg penting sono scan ada yolksac & beating movement. Skarang dah 27w

Normal tu. Saya mula mula pun macamtu jugak. Sekarang alhamdulillah dah 25weeks