Minum air gula

Hi mommies, nak tanya ada tak dekat sini dah 16weeks tapi belum minum air gula lagi dekat KK? Ada tak yg macam saya? 😅

16 Balas

Sy mnum awl sbb ad pcos (insulin resistance), overweight. Kne repeat 28 weeks. Klau berat sis normal n xde history apa2 mmg x perlu minum, ad criteria. Klau berat naik mendadak pun kena minum awal.

Sya skrg dah masuk 17weeks, still dr tkde ckp apa2 pasal air gula… tunggu juga sbb slalu dngr org ckp pasal air gula . Hahah tp dngar nya ada yg smpai muntah bila minum … urggggh btul ke huhhhh

kenapa sy punya appointment minum air gula nurse bg masa 24w ye 😅 skrg saya baru 16w. sbb pengalaman kawan, family terdekat majority awal lagi dh kena minum air gula. saya jadi curious pulak

Kk saya 14 minggu dah minum dah, lagi pun saya berisiko obese and ada history. Alhamdullilah tak sangkut hari tu, tapi nurse kata kena repeat lagi untuk yang second pulak😅

eh sma..sya pon 16weeks jugk..pon masih belom mnum air gula..hari tu dktr bg trikh mnum air gula 28weeks nnti..tp sbb sya berat badan trun..nurse tukar nnti dlm 20weeks..

air gula ni klo ad keturunan kencing manis. atau atas 30.. mmg kena minum.. klo xde risiko xminum pon. mcm anak no 1 dgn no2.. yg 3 ni sbb umo da atas 30 kena minum

Sama laa kita sis, sy 17 weeks skrg, sy pun slama bklinik ni takde lgi kena suruh minum air gula. Nnti 12hb ni ada temujanji tpi nurse takda ckp apa2 pon

saya kena minum air gula 11hb ni. berat naik mendadak sangat. dari 45kg - 47kg, then duahari lepas checkup naik 3kg. harap takde apa apa

Bukan semua org kena minum. Yg berisiko sahaja. Kalau dh awak Dr tak ckp apa2, takpayah lah mintak mcm nk kena minum. Aiyoo

25tahun ke atas wajib minum air Gula, dan satu lagi golongan yang berisiko, ada keturunan kencing manis, obese dan sbgnya