Berat baby

Hi mommies, nak tanya 36 weeks berat baby 2788g normal ke? Ke besar?

13 Balas

haritu scan 36 weeks, berat baby sy 3.1kg. tapi doctor takde cakap pape. sy assume normal jela. hehe tapi mcm takot jgk sbb rasa mcm dh besar sgt. haha

Normal mcm sy bby 35w brat bby 2.830 dctr kata normal skng dh 39w blm nk keluar lgi die 😂

Doktor kata apa? Kalau untuk saya besar. Tapi ni situasi saya la. Awak ikut sahaja kata doktor.

1y ago

Kalau doktor tak cakap apa2 maksudnya normal. In future, jika awak ada sebarang kemusykilan terus tanya doktor ya. Lagi mudah 😊 sebab kondisi kita semua tak sama. Contoh terdekat, ada mommy yang komen kat awak berat baby 2.6kg on 35 weeks normal untuk dia. Kalau situasi saya macam mommy tu tak normal. Kena czer.

kalau sye masa scan pakar 35weeks+ berat baby 2.6kg+-. doktor kata normal.

normal sis, saya ni pun 36minggu. baby sampai 2.9kg 🫠🫠

36w with 2.988 weight. Dr kata still within the range.

Saya 2.8kg juga. Doctor tak ckp apa apa .okay je

Saya 31 week 1.9 doktor ckp ada besar sikit ..

saya 36 weeks baby 2.3 doctor cakap normal je