Serbuk perasa makanan baby (wajib ada)

Hello mommies! Nak share serbuk perasa makanan baby yang saya rasa wajib ada. Tak kisah brand apa, yang penting ada yang ni cukup sedaaap food baby. 1: garlic powder 2:serbuk ayam 3:serbuk ikan bilis Yaass! Biasanya saya masak lauk mmg potong bawang putih tumis sekali tapi ada food yang kita tak pakai bawang,boleh la tabur serbuk dia je. Btw tumis guna minyak sayur sikit jee tau untuk baby 7 bulan ke atas. Dah masak boleh blend ikut texture baby sendiri ya. Tips lagi satu, asingkan bubur nasi kosong dan lauk. Saya freeze dalam ice cube tray yang ada penutup,total ada 3 tray. Tray 1: bubur nasi (blend) Tray 2: lauk blend tak kisah apa (ikan/ayam) Tray 3: sayur sayur blend (saya suka campur carrot + kubis atau carrot broccoli dan mcm2) Bila perlu,cuma keluarkan banyak mana nak panaskan dan baru campur time tu. Rasa dia fresh dari masak campur semua sekali 👍 yummy!! Semoga dapat membantu 👍 #firstmom #bantusharing #resepianakanak

5 Balas

ade tk kat sni tahu kat mna jual srbuk² mcm ni .sy kat sabah sndkn susah la nk dpt kn .bby sy 7bln 15hri .sy sllu bgi bubur,lauk ayam,carrot,kentang cm tu .tp sy nk jugk ltak perasa2 mcm ni .siapa2 yg ada bjual tlong pm sy .0178140064 .sy area sndkan sbah

1y ago

Boleh beli di shopee sis 👍

👍🏻

Terbaik

👍