Emosi & Pregnant

Hi Mommies. Just nak share lately saya senang beremosi. Saya jenis orang selalu tak ambil hati dengan apa yang orang sekeliling buat / cakap. Tapi lately saya senang terasa dan beremosi. Jadi saya akan kerap mengelak untuk bertembung dengan orang tertentu. Saya jenis yang akan diam2 kalau saya marah atau tak suka. Jadi saya lebih banyak diam sekarang. Normal ke? Saya pregnant 5 bulan? Saya risau hal macam ni akan mengganggu tumbesaran baby. Boleh bagi kata2 semangat atau nasihat. #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

seeloknya jangan stress sewaktu pregnant sebab mmg akan menganggu tumbesaran bayi tapi kadang bukan kita ikutkan hati tapi mmg hormon yang mengacau emosi kita, elakkan semua yang buat mommy stress walaupun sekecil kecil benda. demi kebaikan mommy dan baby

Normal je sis. Ketika mengandung memg ibu akan jadi sensitif. Nasihat sy, jika tahu seseorang tu toxic better jauhkan diri dari org tersebut. Demi kesihatan mental, kesihatan diri dan juga kesihatan baby dalam kandungan.