breast pump perlu atau tidak?

hi mommies, nak mintak pendapat sikit. saya seorang suri rumah, perlu tak saya beli breast pump? #pleasehelp #firstmom

16 Balas

sy beli je, lepastu kena bengkak susu terus pump. allhamdulillah rasa lega sgt buat keputusan beli wlpn sy suri rumah, anak nak minum tinggal selak je. bg sy memudahkan untuk ibu yg bnyak susu sbb bila terasa nak bengkak je sbb susu bnyak sy boleh pump n simpan, if emergency kita demam ke nk bjalan jauh ke apa apa ke at least ada stock simpanan susu untuk anak, org pun boleh tolong susukan. sy pkai yg auto single pump je. pump sebelah, sbelah lagi pkai milk collector 😂. sy tak pump hari2 tau sy pump bila perlu je.