breast pump perlu atau tidak?

hi mommies, nak mintak pendapat sikit. saya seorang suri rumah, perlu tak saya beli breast pump? #pleasehelp #firstmom

16 Balas

Sye bli yg jenis pump manual je sis...tk mampu nk bli yg mahal punye....dripd tahan sakit kne bengkak susu....sye bli yg biasa...

saya suri rumah...saya memg guna breast pump..sbb susu badan saya banyak...x mau mbazir...so saya memg memerlukan breast pump...

saya beli je satu yg murah brand momohouse just in case. pastu kak ipar ada bagi hot pouch utk letak kat breast jugak.

2y ago

auto awak, siap ada lcd display lagi untuk tgk mode and speed. saya beli single je, lagi sebelah tu silicon milk collector.

Bagi saya perlu. Better beli jenis auto. Pam manual lenguh tgn.

2y ago

Tak pasti sbb sy beli yg xde jenama beli dkt Shopee. Pump yg 1st handle patah sbb manual jenama Anakku. Dia xde jual asing handle shj so kena beli satu set jd sy xbeli.

saya beli je awak, sebab takut bengkak susu ,

saya beli je utk standby