Bayi 1 tahun 10 bulan batuk

Hi mommies , nak minta tips sikit macam mana nak sembuhkan batuk anak . Anak saya 1 tahun 10 bulan , harini masuk hari ke 4 dia batuk . Panas badan on off , ubat takpernah skip . Batuk dia tak teruk sampai berbunyi macam batuk kering , cuma saya rasa dia terjaga je masa tidur sebabkan ada kahak yang buat tekak dia rasa gatal dan nak muntah . Saya sekarang pakai minyak cengkih bagi dia bau , urutkan dia dengan minyak bawang putih . Kot kot ada mummies yang ada cara lebih berkesan untuk batuk boleh lah share , thankyouuu ❤️ #bantujawab

2 Balas

Elakkan makanan yang triggered kahak atau batuk anak. Buat tepukan percussion kalau anak tak reti buang kahak lagi.

Pastikan pengudaraan tempat anak tu baik, dan bersih