gov vs swasta

hi mommies, any mommies yg blh share experience x, check up kat swasta then beranak kat gov..

1 Balas

hi. i buat at both sectors gov & private checkup. our planning nk deliver dekat private, but , incase la x sempat kan atau apa2 yg x patut jadi, pergi gov jer. kalau x buat checkup at gov, u know la,,, mcm complicated sikit bila u nk deliver nanti. but, even i pergi checkup dekat swasta, they are still refer dekat buku checkup gov, sbb more details. i suggest u go both checkup. My 1st baby pon i buat mcm ni. now tgh preggy 2nd baby we still do the same ways.