Ujian darah positive tapi upt negative

Hi mommies, mohon bantuan dari yg berpengalaman. Haritu saya admit hospital and doktor buat ujian darah then dia sahkan saya pregnant. Kandungan saya masih awal 4 minggu tapi bila cek upt sendiri jadi negative. Mana yg lebih accurate ujian darah hospital atau cek upt sendiri? Saya buntu bila fikirkan #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

klo tak dapat cek melalui upt, ujian melalui darah pun boleh sis... ujian melalui upt tu dlm 4 mggu ke atas baru naik dabol line dia... mcm saya, 4 mggu 6 hari saya try cek guna upt terus naik 2 line terang... klo tak dapat kesan melalui upt, ujian darah la yg paling bagus sbb seluruh badan dia boleh cek

2y ago

tanda² pregnant kita sama sis 😁skrg sy 12 weeks sdh... semoga d permudahkan segala urusan kita ya sis ☺

ujian darah lebih tepat sis..maybe upt yg sis guna tahap ketepatan tak tinggi..tahniah pregnant🎊

2y ago

ya... betul tu