first baby.

hi mommies. mcm mana nak tahu baby bwh 2bulan ada kahak? sbb arini baby saya 1bulan 25hari muntah susu. ada kuning sikit. kahak ke tu? kalau betul apa perlu saya buat? baby saya tak ada batuk atau selesama. tidur, najis semua ok. cuma risau kalau ada kahak. ? #fullybreastfeeding #firsttimemommy

2 Balas

Hi mommy, dulu baby saya ada kahak. Balik2 jumpa doktor tanya, tapi doktor kata kahak akan sendiri keluar samada dari muntah atau najis. Teruskan menyusu badan saja, ia sendiri akan pulih.

Sebab bayi baru 2 bulan, tak boleh ambil pemakanan apa-apa. Cuba tips pakai kentang dalam stokin ni. Ramai cakap berkesan! https://my.theasianparent.com/petua-menghilangkan-batuk-bayi

5y ago

maaf mommy. nak tanya. kalau takde batuk. cuma kahak pun bole hilang ke dgn tips yang cmtu?