masuk angin

hi mommies, macam mana nak elak perut masuk angin semasa hamil & ada effect apa apa tak bila kita selalu masuk angin sebab risau bila kerap sangat perut masuk angin #firstbaby

2 Balas

Mcm sy mmg jenis gastrik teruk so stiap pagi mmg confirm perut masuk angin. Sy amalkan minum susu tepung jenama frisomum gold, stiap pagi minum susu tu, confirm hilang angin tu terus kentut2 kluar hehe. Kadang2 kalau pagi2 perut takselesa mcm sembelit pun minum susu tu terus dia lancarkan sakit perut, sbb dia mmg ada function untuk prebiotic, usus ibu. Cuba try susu tu, in shaa Allah berkesan 👍

2y ago

boleh cuba nanti ni, terima kasih ye 🥰

biasa je tu bloated time pregnant. masa jpe doc nnti boleh mntk ubat angin. cara nak elak kena kerap mkn tapi sikit².

2y ago

okayy thankyou ❤️