Rasa Masam Dalam Mulut

Hi mommies, kenapa sejak seminggu lebih dah rasa masam sangat dlm mulut? Nak ckp gerd takde pulak sakit sesak kat dada atau pedih ulu hati, heartburn semua tu. Just tak sedap dlm mulut je. Sy 11w pregnant.

4 Balas

sy pun sama then masa ginklinik gigi dr akan terangkan.. ibu mengandung akan rasa masam dimulut sbb dan senang berasid badan kita kan dh lain hormon meningkat... kalau makan benda masam2 lagi la akan rasa masam air liur jd normal... so dr suggest slpas kali makan kerapkan gosok gigi mengelakkan gigi sakit nanti

Saya pun sama, lepas makan walaupun sikit rasa masam lepas tu, lepas minum air pun sama. Saya pun week 11 sekarang. Alahan lain pun masih ada lagi, harapnya after first trimester ni hilang laa semua tu. Nak makan pun fikir dua kali, tapi kerap lapar kan

alahan sis. nnt da xda alahan dia akan hilang. sy pun mcm tu. x kisah la apa yg msuk dlm mlut. lps tu telan tu dia akn kluarkan masam2 dlm. sgt x selesa kan 😆

Kira alahan tuu