Berat badan naik

Hi mommies. Kandungan sy baru nak masuk 24 minggu. Last checkup nurse dah bagi tahu berat sy trlebih 700gram & checkup seterusnya tak boleh lebih 52.5kg. kena naik 1/2 kg je seminggu. Td sy timbang naik 4kg++ dlm sebulan😥tolong bagi tips macam mana berat tak naik melebih2 & cara nak elak makan bila lapar. Sy dah cuba mkn kuantiti sikit & kerap tp terkejut naik banyak. #firstbaby #pleasehelp #lusaCheckup

2 Balas

saya pernah jadi mcm ni masa ank 1st.skrg tgh preggy anak no 2.sy mkn syur dgn protein.mkn sblom pkul 7.mlm sy mnum air masak ja.kurangkan mkn manis2.sbb sy tkot gdm.alhamdullilah,baby sihat.gdm pn xde

Maaf, saya x pasti, sbb kalau saya, sikit makan, berat badan saya x naik sangat, mungkin ada pandangan org lain