Bersalin di hospital kerajaan

Hi mommies, kandungan saya dah 25weeks. saya dah buka buku pink dan checkup di klinik swasta. Tapi ada yg sarankan untuk buka di KK pulak sebb risau nanti kos makin tinggi untuk checkup (minum air gula/ suntik) dan bersalin. Soalan saya : 1) Macam mana ya proses untuk buka buku pink di KK? 2) kalau tak bukak buku pink di kk, macam mana proses untuk bersalin di hospital kerajaan, kena buat appointment dulu di hospital ke sebelum bersalin? #advicepls #bantusharing #ingintahu #firstmom

1 Balas

1.pergi kk, bawak buku pink swasta tu cakap nak bukak buku pink kat kk pulak sebab plan nak bersalin dekat kerajaan. 2. rasanya mcm sama jugak mcm yang lain tapi boleh call hospital untuk tanya lebih lanjut sebab biasanya dah hujung2 tu klinik swasta akan suruh check up dekat hospital nak bersalin tu