10w boleh puasa tak

Hi mommies, kalau dlm first trimester mommies puasa x? Sy xalahan teruk, skrg masuk 10w, jadi boleh ke kalau sy puasa mcm biasa? Ada sape2 blh share pengalaman & pndpt.

7 Balas

saya pon alahan kurang, tapi haritu try puasa satu hari. Esoknya badan saya sangat lemah muntah2. Ibu tak bagi puasa untuk first trimester sebab kita perlu cukup nutrition. Lagipon saya hb low, memang tak berani nak berpuasa risau keadaan baby. Tapi kalau badan awak okay je, insyaAllah boleh. Nanti consult dengan dr