10w boleh puasa tak

Hi mommies, kalau dlm first trimester mommies puasa x? Sy xalahan teruk, skrg masuk 10w, jadi boleh ke kalau sy puasa mcm biasa? Ada sape2 blh share pengalaman & pndpt.

7 Balas

Kalau awak mampu, puasa la. Tapi sampai dah gastrik tu baik buka je. Sebab untuk kebaikan baby. Tapi niat demi kesihatan baby. Sebab usually trim first, orang tak galakkan puasa. Macam saya, saya time preg baru ada gastrik. Even saya sahur pun start tghari dah gastrik , nak muntah. Sampai kadang tu rasa lemah sgt. Jadi saya buka demi baby