10w boleh puasa tak

Hi mommies, kalau dlm first trimester mommies puasa x? Sy xalahan teruk, skrg masuk 10w, jadi boleh ke kalau sy puasa mcm biasa? Ada sape2 blh share pengalaman & pndpt.

7 Balas

puasa wajib sis. niat and sahur mcm biasa. tapi buat sampai mampu je. kalau x mampu boleh buka

1y ago

wajib niat and sahur mcm biasa dulu. x mampu boleh buka. siap3 je bwk bekal dari rumah. mampu sampai pukul berapa tu ikut awak punya kemampuan lah.