Scalling & tampal gigi

Hi mommies, kalau 18 weeks pregnant, boleh ke tampal dan cuci gigi? Ada risiko apa2 tak kepada baby?

6 Balas

Boleh cek gigi sekali tu, bawa buku pink utk klinik gigi remark dalam buku. Hari tu saya ingat kena cek gigi utk follow rutin mengandung je, sekali Dr scalling sekali. Alhamdulillah, waktu tu tak sampai 4 bulan lagi

Saya buat masa 18w jgk.. Appointment dr kk masa nak bukak buku tu.. Doc yg suggest buat masa trimester ke 2. Selamat je.. Saya scaling & tampal gigi skali..

12mo ago

Memang kena appointment from kk atau walk in je klinik gigi kerjaan ? Ritu nurse ada ckp kt saya walk in je. Karang saya pergi, dah kena bebel pulak

Boleh check dulu condition dengan dentist. Makesure bagitahu you pregnant. Saya haritu scaling okay je.

sy scaling n tampal msa 15 week..klu nk cabut gg Dr ckp usia kndungan 5 bulan ke ats bru blh

Doktor gigi cakap selamat. Saya baru buat masa tu.

Sy tampal Gigi masa 14w hr tu.