Penggunaan minyak angin

Hi mommies. Im in my first trimester and ni anak sulung. Nak tanya boleh ke gunakan minyak angin mcm freshcare di bahagian pinggang dan perut? Lately rasa cramp/senak sangat kadang tu xboleh tidur. Tapi org tua ckp xelok letak minyak angin sbb nnt baby tak nak keluar dia duduk je kt pintu.. nak percaya ke tak nk percaya. Bahaya ke penggunaan minyak angin pada janin? Thanks mommies

1 Balas

Bahaya sangat!!! Kawasan perut,pinggang kalau boleh tolong jangan sapu minyak. Masa mengandung mmg akan rasa sakit pinggang dan akan rasa nk pegi berurut pun.kalau boleh puan cubalah tukar posisi baring,duduk alas bantal kt blkg pinggang ke.. Tak rasa sakit pinggang lg. Awl lg kurangkan la aktiviti keje berat yg boleh bhayakan kandungan dan puan.