MUNTAH SEBAB GOSOK GIGI

Hi mommies. Im in my 4th pregnancy. Sekarang dah nak masuk 3rd trimester but i still muntah2 kalau gosok gigi. Pergh rasa masam kat tekak sebab awal pagi gosok gigi muntah acid. I dah tukar few brand ubat gigi. Still sama jugak. Any mommies pernah alami? And how to counter this problem 🥲 penat muntah setiap hari pagi2 #pleasehelp #bantusharing

19 Balas

Sy ingatkan sya sorg ja yg rasa mau muntah everytime berus gigi rupany ramai mommies juga alami benda yg sama🥹

Sampai skrang sy mcm ni. Muntah keluar warna kuning tu seksanyaaaa hahaha pahit. Tp bukan hari2 lah..

normal saya pregnant dulu pun mcm tu sampaikan suami kalau dgar saya nak muntah, dia skali mual 😆

sama lah kitaa nak gosok jee mesti tahan nafas sebab kalau rasa atau bau jadi nak muntah 🥺

gosok je pelan² atau tukar ubat gg u ke ubat gg kanak².

Sama la kita.. smp nk beranak mcm tu.. xblh buat apa..

Tq mommies yg sudi share tips and experience! 💕

i pun sampai third trimester rasa benda sama .

that’s normal .. nnti lsma2 dh xde dah