Masuk 3rd trimester

Hi mommies, i tau ni hormon😭 saja nak share, sejak masuk 3rd tri perut gelap. Leher pun gelap mcm daki. Tiap hari mandi tonyoh lepastu letak lotion hahah. Betul ke lepas bersalin nanti akan hilang? #firstmom #bantusharing #advicemommies

9 Balas

Normal sis..sy 2022 prgnt ank 1st leher,ketiak & stiap lipatan jd hitam.bila lps bersalin hbs pntng ok smula lps kita tonyoh2.slalu org kaitkn bby boy cmtu,skali kluar mmg boy.skrg tgh prgnt 2nd bby,xde cmtu..bila scan doc ckp inshaallah girl,hrp2 btl girl🤲🏻

4mo ago

Tula hari hari letak lotion. Tapi saya baby girl😬 hopefully lepas beranak nanti kembali normal🫰🏻

Hye there, Sy pun tgh 3rd trimester belah ketiak paling ketara, leher tak la sgt...sbbkan lebih pkirkan pd baby, malas nk pkir bab ketiak hitam ni...lepas bsalin nnti la kita pkirkan..inshallah smua akan ok dan dipermudahkan yea.

4mo ago

Sama dngn saya.. Ketiak leher dngn celah peha gelap.. Tp malas nk ambk peduli.. Asalkan anak sihat alhamdulillah..

ank 1st Sy boy. tp saya xda naik gelap² mcm tu. Saya langsung xda alahan smpai bersalin. skrg tgah preg ank 2nd,doc ckp girl. pun sama xda sbarang alahan alhamdulillah 🤲 di permudahkan

4mo ago

Kumpulan darah apa ye sis kalau boleh tahu?

Depends, tapi sy bahagian leher cerah balik sbb masa pregnant gelap betul mmg rasa nak nangis haha. Tapi ketiak, mcm x cerah lagi 😭 mungkin kena rajin scrub.

Sama la masa anak 1st celah2 dgn leher jadi hitam lepas seminggu bersalin terus back to normal.. Rugi duit ja beli product2 masa pregnant😂😂

Dont worry, dulu 1st baby boy. Mmg leher dan segala jenis celah2 gelap terok. Lepas bersalin je terus hilang semua tu.

itu normal sis,dkt lengan pon ada daki gak.penat bersihkan daki akan sentiasa ada.tp ti akan hilang lps bersalin

sama la sis saya dkt dengan leher jadi gelap sebelum ni tak macamtu

sis boleh tryy toner wardahh untuk buang daki dkt leher tuu.