Bayi 6 bulan susah makan & berat badan kurang

Hi mommies.. i nak tanya lah, ada tips tak untuk bayi 6 bulan untuk tidak tolak makan.. baby i bila i nak bagi dia makan susah sangat.. sampai kadang2 saya stress bila anak taknak makan.. please share dengan i any tips untuk anak makan.. & dah 6 bulan, berat badan anak i cuma 6kg sahaja..#pleasehelp #firstmom

3 Balas

baby awak makan apa yea?

10mo ago

boleh pelbagai kan lagi awak. contoh: breakfast - oat+mangga, oat+buah naga, oat+blueberry, roti bakar lunch - bubur+pakcoy, bubur+carrot, bubur+kubis bunga, pure labu, pure sweet potato snacking - bake sweet potato, bake potato, bubur sum sum, taufu fa dn lain lain lg😊