Fibroid...

Hi mommies , i nak tanya fibroid ni boleh membahayakan baby dalam kandungan tak ? Sebab i risau sangat bila dapat tahu . If sesiapa pernah mengalami mcmni boleh tak share apa yang i patut buat selain dari pantauan doktor ?maksud i , i kena jaga pemakanan ke apa apa lah . Sebab i risau sedih and tk senang duduk bila dapat tahu . #bantujawab

2 Balas

Jaga permakanan... i pun detect fibroid masa 20w. Skrg dh 27w.. Fibroid still ada.. doc akan pantau je nak tgk fibroid tu tutup laluan ke tak... mcm sy fibroid duduk dkt atas, ta kacau baby, so doc ckp tak bhya .. lepas bsalin nanti kena followup..

Sis dah berapa week skrg ye? Kalau ikutkan, normally fibroid ni dia boleh kecut sendiri bila baby tu makin besar, tapi apa2 pun cuba dptkan opinion doktor jugak sis.