1st pregnancy

Hi mommies, i nak tanya 1st pregnancy uols berapa minggu baby start gerak? & rasa dia macam mana ya ? Sbb i dh 21 weeks tp xrasa apa apa lg. Bila scan tgk baby dh besar sepatut nya dh rasa pergerakan. Doc ckp tgu smpai 24 weeks. Mcm hri hri tu ggu dia gerak tp xrasa jgk. 😢🥺 nak tau mcm mana rasa bila 1st dia gerak & paling lewat biasa nya brapa mgu baru dia gerak? #firsttimemom #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

40 Balas

kdg2 sbb uri duduk belah depan. mksudnya baby dibelakang uri tu. sbb tu mommy xrasa sngt pgerakan baby

sy rasa gerak baby masa masuk 20weeks . tp kalau nk rasa yg kuat sikit dlm 22weeks gitu .

Ank 1st jgk..16week dh start buble2.. geli2 sikit.. 24week nmpk dari luar geraknya tu

2y ago

Awal sis . Best bya tak sabar nak rasa hri hri menanti 🥺

sy 17 weeks dah rasa dia gerak² dekat dalam .

macam i week 25-29 cmtu bru start kicking

16 weeks masa baby first sbb sy jenis kurus..

2y ago

Mgkin jgk sis . Sbb sy jenis bdn besar. Berat 70kg since pregnant 😣

24week baru easa betul2 gerak

Perut tebal mmg lambat rasa

20w keatas depend pd org

depends pd orang juga