share due bersalin

hi mommies. i first mom here. now 35w. boleh tak mommies dekat sini share experience anak first you all lahir berapa weeks? i’m very excited la nak tunggu baby keluar. hari hari menghitung kalendar sebab tak sabar punya pasal. selalunya anak first ni cepat keluar or lagi suka bergusti lama lama dalam perut? 🤭😆

12 Balas

Anak 1st 37w 1d keluar.. 37w genap tu sy buat senaman untuk cepat kan baby turun,dn sy mmng mau baby cepat kluar tak nak 38w🤣🤣takut baby besar..malam tu waktu subuh jam 2am tiba2 ada bunyi pop macam belon pecah dekat rahim..rupanya ketuban pecah,terus besiap pg hosp ,petang nya jam 3.25pm selamat mlhirkan baby girl🤭🤭

11mo ago

Baby boleh balik..sehari je duduk dekat hosp baby boleh balik dgn ibu..

Anak 1st saya lahir 36weeks 2 days.. anak 2nd lahir 35weeks 3 days. Serik mommy nak beranak lagi. Memasing xsabar nak keluar awl 🥲 nak elak kena injection dexa, eh kena jugaaa😩 mak dia xboleh bjalan kot..😂 asl balik dr berjalan je dah nak beranak..

11mo ago

@hyra azri alhamdulillah tak kena tahan.. harini bersalin esknya balik dah..

1st pregnancy baby twins. 36w4d . Sepatutnya induce 37w Tp dh turun tanda lendir + darah 36w3d, bukaan dh 3cm. Warded 1 mlm besoknya bersalin . Skrg anak ke3 masih songsang 34w

saya anak first awal keluar , 36w6d dah keluar , ikot orang kot sbb macam saya jenis aktif berjalan kuat sangat , mmg time baby keluar pon mudah jugak hehe

11mo ago

36 tu bby okey ke sis maaf tnya

Sy ank first awal due 12/12 keluar 2/12 , sy selalu ckp ngn dia awak kalau nak keluar keluar tarikh cantik yee 😆

sy anak first overdue 41 week. emergency czer. dh 9 cm baby mendongak plk🤣

sya 41week...4 hari sakit tp jln stay 2cm...terpaksa czer sebab baby da lemas...

baby first sy on time.. 😁 tapi sakit contraction tu seminggu..

Biasanya 1st baby lambat. Tapi depends jugak 😅 tak tentu dear

ank first biasa lambat.. 38 week ke atas sampai 41 week