Apa barang baby kena beli

Hi mommies. First time mother here. I baru nak masuk 19weeks. I terfikir nak beli barang apa untuk baby. Semalam pergi baby expo kat Midvalley, I nampak ada banyak barang baby. It really helps if mommies boleh share list2 barang keperluan baby. Contohnya, stroller, carseat, baby cot, playpen, bouncer, bedung baby, baju NB berapa pasang, pampers, keperluan baby dan lain2. Perlu ke beli semua ni and how long mommies guna actually? Kawan i guna baby cot kejap je. Ada yang ckp carseat NB tu guna kejap je. I really need your advice untuk plan beli barang2 baby sikit2. Sebab nnti dah masuk 3rd trimester mesti dah penat nak berjalan shopping barang baby. Kalau mommies dapat share brand stroller/ bouncer/ carseat/ baby cot /playpen pun ok jugak at least ada comparison. Hope mommies can share & thank you so much to mommies ya yang sudi share dgn saya ya 🙏🏻 #firsttimemom #advicepls #firstbaby #pleasehelp #NewMommyToBe

14 Balas

Hi baby expo kat midvalley smpai bile ye? i pun first time mom jg. dah start beli sikit² kat online

Bagi i, carseat & stroller penting. Kalau mampu beli yg mahal sikit tp berkualiti ok juga.

Terjumpa post ni. Up balikkkk untuk bantu2 first time mommies kat luar sana! 🥰

ni saya beli keperluan je tak banyak sangat